Vitor

Klijenti

Vitor je literarna agencija u potpunosti posvećena zastupanju Nenada Gajića. Nenad Gajić je, prema uslovima ugovora, jedini klijent Vitora do 2021. godine, uz najviše jednog novog autora svake godine.

Misija i vizija

Misija Vitora je aktivno pronalaženje pravih aktera za prevođenje i objavljivanje Slovenske mitologije i fantazijskog serijala Bajka nad bajkama na što više jezika sveta. Vizija je rekordan broj objavljenih prevoda.

Književni agenti

Javite se ako mislite da možete posredovati u prodaji prava za neko inostrano tržište! Kao literarni agent zaradićete zvaničan procenat (15% ugovorenih prihoda autora) za svako svoje uspešno posredovanje.

nenad-gajic-vitor
Pogledajte intervju s Nenadom Gajićem

Nenad Gajić (1974) autor je bestselera Slovenska mitologija, sveobuhvatne ilustrovane knjige enciklopedijskog tipa u izdanju IP Laguna 2011. koja prvu deceniju navršava sa novim izdanjem svake godine, i fantazijskog serijala Bajka nad bajkama, prema motivima srpske narodne epike, čije prve dve knjige je takođe objavila Laguna, svetski izdavač godine londonskog Sajma 2016. (runner-up Adult Publisher of the Year) kao Bajka nad bajkama: Senka u tami, 2013; i Bajka nad bajkama: Dva cara, 2016. Završna Bajka nad bajkama: Treća noć napisana je i najavljena za 2020. godinu.
Kompletno izdanje najavljeno je za 2021, kao i posebno izdanje Slovenske mitologije.

Sajt knjige Slovenska mitologija nalazi se na adresi: www.slovenskamitologija.rs
Autorski sajt pisca: www.nenadgajic.org

Pre pisanja, nemirna priroda vukla ga je da proba mnogo toga: najduže je bio muzičar (gitarista, pevač i pesnik benda s kojim je objavio dva albuma), da bi se zatim oprobao i kao bankar, menadžer, privatni preduzetnik, proizvođač računarske opreme, nagrađivani programer, urednik televizijske emisije, autor društvenih igara… Posetio je Hilandar i proputovao Evropu i svet od Moskve do Jerusalima u potrazi za novim saznanjima. Fakultet je završio u Kragujevcu, master studije u Beogradu, doktorsku tezu odbranio je u Novom Sadu. U inostranim časopisima objavljivao je, između ostalog, i radove o našim velikim naučnicima Mihajlu Pupinu i Milutinu Milankoviću. Pisanje smatra svojom istinskom profesijom i životnim putem, a nauku omiljenim hobijem. Uz krevet još drži spakovan kofer, spreman za nove avanture.

Autor na sajtu Lagune: posetite ovaj link

Status prevoda

JEZICI

Procenti su bazirani na četiri dosad napisane knjige Nenada Gajića, svaka po 25%, za ukupno 100% prevoda. Jedan jezik često pokriva više od jedne teritorije za prodaju prava.

Srpski
100%
Engleski
25%
Ruski
25%
Italijanski
25%

32+

IZDANJA SVIH KNJIGA

3

TIPA ZMAJA U KNJIGAMA

2

VEŠTICE U KNJIGAMA

50000+

PRODATIH KNJIGA

NENAD GAJIĆ U KNJIGAMA

Blic, Kultura, šta čitam: "Bajka nad bajkama". Veoma mi se dopao ovaj roman Nenada Gajića, autora "Slovenske mitologije". U njemu se prepliću zagonetke, misterije, borbe i iznenađujući obrti.

Viktor Savić
Glumac
"Bajka nad bajkama" je knjiga namenjena za odrasle, ali ona nije samo za odrasle. Čitajući je, osetila sam se kao dete, u tajanstvenom svetu poput filma Lavirint sa Dejvid Bouvijem. Malo je reći da mi se dopada.
Željka Milošević
Harfistkinja - Playade

"Bajka nad bajkama - Senka u tami" je jako lepa knjiga. Dok sam je čitao, prisećao sam se svoje bake koja mi je pričala bajke koje niko nije uspevao da nadmaši. Moje bake odavno nema, ostalo je samo sećanje na nju i divne večeri uz peć i predivne narodne bajke. I evo, Nenad Gajić mi je jednu takvu, posle čini mi se hiljadu godina, ponovo ispričao i poklonio. Hvala od sveg srca.

Nenad Stošić
Čitalac na sajtu Lagune

"Slovenska mitologija" je fantastična knjiga u priči i slici. Cela moja porodica je pročitala, a pogotovo se oduševio sin od 11 godina. Dobio je puno informacija o slovenskoj mitologiji na jednom mestu, a i mi odrasli smo saznali odakle potiču mnoge naše izreke ili običaji.

Senka Avramović
Čitalac na sajtu Lagune

"Bajka nad bajkama - Dva cara" su dugo iščekivani nastavak jedne od najboljih knjiga koju sam čitao u poslednjih nekoliko godina.

Nikola Tasić
Čitalac na sajtu Lagune
︽ Dođite po svoje potpisane knjige ︽
︽ Dođite po svoje potpisane knjige ︽

Vitor